Super-Somethin’ Else jazzconcert in Oudegeinzaal: HKU Bigband met gastsolisten Toon Roos en Lilian Vieira.

2

13 maart 2013 door somethinelsejazz

29 maart om 21.00u in de Oudegeinzaal in het Stadshuis, Stadsplein 1 in Nieuwegein. Zaal open 20u30, toegang 5 euro.

OGZ-JAZZ-2013maart-webDe HKU-Bigband heeft dit jaar al een aantal fantastische concerten gegeven. Na de concerten op onder andere het UJazz festival en in de Winkel van Sinkel is de band toe aan een groots laatste project om een bewogen jaar vol Bigband muziek in stijl af te sluiten.

In dit project wordt samengewerkt met de fantastische Braziliaans zangeres Lilian Vieira (o.a. bekend van Zucco 103) en saxofonist Toon Roos. De band zal zich samen met deze gastsolisten en onder de inspirerende leiding van dirigent Ilja Reijngoud gaan buigen over muziek van Moacir Santos.

 

HKU-Bigband o.l.v. Ilja Reijngoud.
De HKU-Bigband bestaat uit gedreven studenten van het Utrechts conservatorium. Onder leiding van dirigent Ilja Reijngoud wordt er hard gewerkt aan onder andere samenspel, timing, en het creëren van de perfecte Bigband-sound. Het repertoire is divers en wisselt regelmatig. De band is thuis in vele stijlen, van bebop tot ballad, in bezetting voor alleen Bigband, met solist of vocalist. Kom luisteren en laat u zich verbazen door de veelzijdigheid van deze Bigband!

SONY DSC

Toon Roos (www.toonroos.com)

Bird Award winnaar Toon Roos wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste saxofonisten in Europa, en wordt geprezen om zijn lyrische en evenwichtige manier van spelen. Roos heeft zijn eigen stijl ontwikkeld door vanaf het begin verschillende muziekstijlen te spelen, van de big band swing tot bebop en hard bop, van bossanova tot funk en fusion. Hij speelde in de meest uiteenlopende formaties, tourde door vele landen in Europa, de VS en China en nam vele platen op als bandleider, bandlid en gastsolist. Sinds het begin van zijn carriere in 1984 heeft hij gewerkt met grootheden uit de jazz als Joe Zawinul, John Scofield, Ivan Lins, Toots Thielemans en Peter Erskine. In 2009 tourde het Toon Roos Kwartet als voorprogramma van Steely Dan door Europa, en speelde op beroemde podia als de Hammersmith Apollo in Londen en de Olympia in Parijs.

Het nieuwste album van Roos, Angel Dance, is een indrukwekkende artistieke voltreffer die door de internationale pers is omschreven als perfect en van grote schoonheid. Funky jazz in eigen composities… dynamische en avontuurlijke muziek, waarbij aardse ritmes worden afgewisseld met hemelse lyriek. Angel Dance heeft invloeden van de Braziliaanse samba, African jungle, New Orleans Second line en Amerikaanse funk. Het album Angel Dance is opgenomen met Toon’s vaste partner toetsenist Karel Boehlee, bassist Hein van de Geyn en de Amerikaanse drumlegendes Peter Erskine en Alex Acuna, bekend van Weather Report.

Lilian Vieira (www.lilianvieira.wordpress.com)

The Brazilian-Dutch singer and lyric writer Lilian Vieira (September 11, 1966, Teresópolis, Rio de Janeiro) presents herself with her Brazilian Samba soul from the sixties and seventies. At age 23 she moved to The Netherlands, where she, due to her special timbre, great improvisation skills and charismatic stage presence developes as a noted singer. This is partly due to her role in the Brazilectro group Zuco 103. Vieira – primarily singing in Portuguese – also works with multiple jazz-, soul- and funkbands and various DJs. As a guest vocalist she collaborated on dozens of albums. The past years she has returned to her musical roots, with the singing of popular Brazilian music and classical acoustic Samba.

Advertenties

2 thoughts on “Super-Somethin’ Else jazzconcert in Oudegeinzaal: HKU Bigband met gastsolisten Toon Roos en Lilian Vieira.

  1. Lilian Vieira schreef:

    […] March 21.00 – 23.15 Oudegeinzaal, Stadhuis Nieuwegein Click HERE for more […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: